GEW
GEW
Under GEW 2018 genomfördes nästan 250 aktiviteter i Sverige. Tillsammans hade de runt 17 500 deltagare.
TIS
21
NOV

Entreprenören i fokus

Datum: 21 nov 2017
Tid: 10.45-14.00
Plats: Frenchis övervåning, Rådhuset, Stora Torget 10, Uppsala

Välkommen på lunch och mingel på Frenchi i Uppsala - kom och lyssna på vad våra skattejurister har att säga om de nya personaloptionsreglerna och om hur du kan använda dig av skatt som kommunikationskanal.

Har du funderat på hur de anställda ska kunna belönas med optioner utan att det kostar skjortan? Det finns ett förslag på lagändring som gör det möjligt att ge den anställde personaloptioner utan att vare sig förmånsbeskattning eller arbetsgivaravgifter påförs. Men det gäller inte för alla företag.

Vi ser att de nya personaloptionsreglerna möjliggör ett förenklat, billigare och attraktivare sätt att låta anställda köpa aktier i bolaget och att locka till sig nyckelpersoner. Vi går igenom förutsättningarna för reglerna och jämför dem med de alternativ som finns tillgängliga idag.

Alla bolag betalar i regel någon form av skatt och avgift som bidrag till samhället. Det kallas för CSR (Corporate Social Responsability). Hur du väljer att kommunicera erlagd skatt kan ha stor betydelse för hur kunder, investerare och samhälle uppfattar ditt varumärke. Betalar du 0 kr i bolagsskatt men samtidigt 10 miljoner kr i form av andra olika skatter och avgifter? Då är du med och bidrar till ca 1000 vårdplatser och 45 förskoleplatser.

Idag är CSR en stor fråga i alla delar i vårt samhälle och vi ser att detta i större utsträckning används i företagens marknadsföring. Vid detta seminarium kommer vi att delge vår syn på hur du kan använda skatt och avgifter för att visa hur du och ditt företag tar ansvar och bidrar till vårt samhälle.

Aktiviteten arrangeras av PwC.

publik

Bidra till GEW!

Arrangerar ni en aktivitet på temat entreprenörskap och innovation, under november 2019?

Registrera den här
facebookBli ett fan av Global Entrepreneurship Week Sweden på Facebook.

-1231

dagar är det kvar till GEW 2019.

ESBRI är värd för GEW i Sverige.

2019 genomförs GEW 18-24 november.

!
TwitterTwittra om GEW med #gewswe och följ GEW_Sweden.