Datum:
22 nov 2017
Tid: 10.30-12.30
Plats: L4:17, ingång Ledamotshuset, Riksdagen, Mynttorget 2, Stockholm
Vi är alla unika varelser, men vissa är faktiskt mer sällsynta än andra!
Begreppet ”sällsynta diagnoser” innebär i Europa, om den förekommer hos högst 1 på 2000 individer. I Sverige har vi en snävare definition, här anses en diagnos sällsynt om den finns hos högst 1 på 10 000. En sjukdom kan vara sällsynt i en region, men "vanlig" i en annan.
Kan en sällsynt sjukdom vändas till något positivt som driver på forskning och utveckling; som blir en tillgång även för andra sjukdomsgrupper, skapar möjligheter för företag och arbetstillfällen? Får man tänka så? Det här seminariet kommer ge en bild av hur nuläget ser ut på EU-nivå där Penilla Gunther finns med i en arbetsgrupp som tagit fram ett antal viktiga principer för sällsynta diagnoser och särläkemedel, presentation av en rapport från Tillväxtanalys och reflektioner från läkemedelsindustrin och dem som jobbar för dessa grupper på både svensk, nordisk och europeisk nivå.
Varje seminarium vill ge en bild av vad som händer på olika områden, och hur mer eller mindre ”osannolika” kombinationer av intressen, verksamheter och personer kan ge upphov till nya, svenska innovationer.
Mejla Penilla Gunther om du vill delta.
VARMT VÄLKOMMEN!
Aktiviteten arrangeras av Kristdemokraterna.
Arrangerar ni en aktivitet på temat entreprenörskap och innovation, under november 2019?
Registrera den här-1404
dagar är det kvar till GEW 2019.
ESBRI är värd för GEW i Sverige.
2019 genomförs GEW 18-24 november.
!