GEW
GEW
Under GEW 2018 genomfördes nästan 250 aktiviteter i Sverige. Tillsammans hade de runt 17 500 deltagare.
ONS
21
NOV

Seminarieserie (vd) del 2: Erfarenheter från extern vd samt formalia i styrelsens relation med vd

Datum: 21 nov 2018
Tid: 07.30-10.00
Plats: Grant Thornton, Östra Hamngatan 26, Göteborg

Välkommen till två kostnadsfria seminarier om hur man lyckas som extern vd i ägarledda företag.

Seminarierna vänder sig till dig som är vd eller har ambitionen att bli vd i ett ägarlett företag. Innehållet i seminarierna vänder sig även till dig som är styrelseordförande eller operativ ägare och som därigenom har en nära samverkan med företagets vd.

Ägarledda företag är speciella just för att ägarna är både aktiva i den dagliga verksamheten och i sin ägarroll. I takt med att företaget växer och utvecklas ökar kraven på ett mer strukturerat ledarskap. Då är det vanligt att ägarna bestämmer sig för att rekrytera en extern vd, som på heltid kan ägna sig åt att leda och utveckla verksamheten.

Den förändring som detta innebär underskattas ofta både av ägarna och av den nya vd:n. Båda parterna står inför för dem nya uppgifter – att rekrytera en extern vd respektive att vara den första externa vd:n i ett ägarlett företag. Att definiera rollerna och fördela ansvaret mellan den operativa ledningen, styrelsen och ägarna samt att tydliggöra förväntningarna på varandra är några viktiga frågor att lösa.

Ett sätt att förbereda sig är att ta del av andras erfarenheter och därmed öka medvetenheten om de utmaningar som väntar. Ett framgångsrikt vd-arbete kan endast uppnås när ägare, styrelse och vd har en väl fungerande samverkan och att en tydlig ansvarsfördelning finns mellan dessa olika roller. Detta är utgångspunkten för denna seminarieserie.

Oavsett om du är ägare, styrelseledamot eller vd kommer du att få många bra tips och råd under seminarierna. Dessutom får du chansen att utbyta erfarenheter med andra deltagare och samtidigt skapa värdefulla affärskontakter.

Aktiviteten arrangeras av Grant Thornton.

publik

Bidra till GEW!

Arrangerar ni en aktivitet på temat entreprenörskap och innovation, under november 2019?

Registrera den här
facebookBli ett fan av Global Entrepreneurship Week Sweden på Facebook.

-1404

dagar är det kvar till GEW 2019.

ESBRI är värd för GEW i Sverige.

2019 genomförs GEW 18-24 november.

!
TwitterTwittra om GEW med #gewswe och följ GEW_Sweden.