GEW
GEW
Under GEW 2018 genomfördes nästan 250 aktiviteter i Sverige. Tillsammans hade de runt 17 500 deltagare.
TOR
29
NOV

Frukostseminarium: Möjligheter och utmaningar på den kinesiska marknaden

Datum: 29 nov 2018
Tid: 08.00-09.30
Plats: Wenner-Gren Center, plan 23, Sveavägen 166, Stockholm

Är ditt bolag på väg att etablera er verksamhet i Kina eller är ni redan där? Under seminariet kommer Dr. Björn Hammarberg att berätta om möjligheter, utmaningar och erfarenheter av att etablera sig på den kinesiska marknaden.

Kina framställs som en enorm växande marknad med en betalningsstark medelklass, vilket gör att det finns ett intresse för life science företag att etablera sig på den kinesiska marknaden. För att som företag lyckas med en kinesisk expansion krävs god förståelse från både ledning och styrelse i de utmaningar som finns. Att ha realistiska förväntningar och en förståelse för den kinesiska marknaden och kulturen är av största vikt.

Uttrycket ”Kina är inte ett land utan en kontinent” fångar mycket av de utmaningar som finns vid en marknadsetablering i Kina. För att nå kommersiell framgång måste bolag verkligen ta hänsyn till de olika provinserna, deras olika utvecklingsgrad och välstånd, prissättningsmodeller, förändringar i konkurrenssituationen, samt hur hälso- och sjukvården är organiserad och mäts. Till detta kommer även ett lager av kulturella skillnader som måste beaktas och hanteras.

Kinas läkemedelsmyndighet China National Drug Administration (CNDA) har omorganiserats under 2018 och ett antal regulatoriska reformer har genomförts. Även detta kommer att beröras då det påverkar hur västerländska bolag bör agera för att lyckas på kinamarknaden.

Talare: Dr. Björn Hammarberg, Managing Director & Lead Consultant, Business Development, ABD Life Sciences Ltd har en bakgrund inom medicinteknik och kliniska prövningar samt har erfarenhet av global marknadsföring och affärsutveckling i Europa och Asien. Sedan 2004 då han etablerade konsultbolaget ABD Life Sciences i Hong Kong har han varit inblandad i ett stort antal projekt mellan skandinaviska bolag och Kina.

Det kommer att finnas tid för diskussion och nätverkande under frukosten och även efter seminariet.

Aktiviteten arrangeras av Stockholm Science City Foundation.

publik

Bidra till GEW!

Arrangerar ni en aktivitet på temat entreprenörskap och innovation, under november 2019?

Registrera den här
facebookBli ett fan av Global Entrepreneurship Week Sweden på Facebook.

-1229

dagar är det kvar till GEW 2019.

ESBRI är värd för GEW i Sverige.

2019 genomförs GEW 18-24 november.

!
TwitterTwittra om GEW med #gewswe och följ GEW_Sweden.