GEW
GEW
Under GEW 2018 genomfördes nästan 250 aktiviteter i Sverige. Tillsammans hade de runt 17 500 deltagare.
MÅN
19
NOV

PRV lanserar antibiotikaresistensrapport

Datum: 19 nov 2018
Tid: 08.30-09.30
Plats: PRV, Valhallavägen 136, Stockholm

Det finns enormt mycket information om patent. Problemet – den används inte. Antibiotikaresistens är en samhällsutmaning, en global ödesfråga som berör oss alla. Resistens bland bakterier ökar stadigt. De senaste decennierna har spridningen av antibiotikaresistens blivit ett av de största hoten mot människans hälsa globalt.

Många kraftsamlar och stora forskningsmedel investeras för att möta hotet. Allvaret har fått oss på Patent- och registreringsverket (PRV) att titta på vad vi kan bidra med för att hjälpa till i kampen mot tiden.

För att uppmärksamma WHO:s World Antibiotic Awareness Week har PRV lanserat rapporten The Importance of Patent Information When Taking Strategic Action. Rapporten visar på hur man strategiskt kan använda patentinformation för att bättre rikta forskningspengar till där de behövs som mest, exempelvis antibiotikaresistens.

I samband med lanseringen anordnade PRV ett seminarium där PRV tillsammans med forskare, beslutsfattare, andra myndigheter och representanter från akademin debatterade och diskuterade hur vi ökar medvetenheten om immateriella tillgångar bland svenska uppfinnare och forskare. Utgångspunkten var PRV:s rapport om antibiotikaresistens.

Aktiviteten arrangeras av PRV.

publik

Bidra till GEW!

Arrangerar ni en aktivitet på temat entreprenörskap och innovation, under november 2019?

Registrera den här
facebookBli ett fan av Global Entrepreneurship Week Sweden på Facebook.

-1297

dagar är det kvar till GEW 2019.

ESBRI är värd för GEW i Sverige.

2019 genomförs GEW 18-24 november.

!
TwitterTwittra om GEW med #gewswe och följ GEW_Sweden.