GEW
GEW
Under GEW 2018 genomfördes nästan 250 aktiviteter i Sverige. Tillsammans hade de runt 17 500 deltagare.
TI
24
NOV

Social Innovation Summit

Datum: 24-25 nov 2015
Tid: 08.30-17.00
Plats: Slagthuset, Jörgen Kocksgatan 7A, Malmö

Social Innovation Summit är Sveriges nya mötesplats för social innovation. Här samlas entreprenörer, förändringsagenter, innovatörer, beslutsfattare, investerare och finansiärer för att tillsammans hitta nya, innovativa lösningar på Sveriges mest angelägna samhällsutmaningar.

--------------------------------------------------------------------
24-25 november går Social Innovation Summit av stapeln i Slagthuset i Malmö. Under två dagar identifierar vi framtidsfrågor, går på tvärs över sektorer och utvecklar ny kunskap om finansiering, samverkan, policy, forskning och design för social innovation. Här möter du intressanta exempel från de som är i framkant inom området, experter från hela världen och ett dynamiskt program med spännande, parallella spår och teman som just nu är högaktuella i Sverige och globalt. Tillsammans skapar vi förutsättningar för att hitta nya, innovativa lösningar på våra mest angelägna samhällsutmaningar.

Internationella talare som exempelvis Geoff Mulgan från Nesta, Chris Sigaloff från Kennisland och Kevin Jones från SOCAP medverkar i programmet, likväl som svenska profiler som bl.a. Pär Larshans, Åsa Skogström Feldt, Sofia Appelgren och Katrin Stjernfeldt Jammeh. Talare tillkommer löpande och presenteras på SI Summit hemsida, där det även går att ta del av allt kring eventet.

I programmet ingår bland annat sessioner om kollaborativ ekonomi, design för social innovation, finansiering, affärsmodeller för social hållbarhet, innovation i offentlig sektor, hållbar stadsutveckling, miljonprogrammet som innovationsarena och mycket mer. Här nedan presenteras några koncept kring Social Innovation Summit.

Talare, Seminarier och Workshops
Under båda dagarna har vi sammanlagt fyra talar-sessioner (keynotes). Före och efter dessa sessioner pågår fyra parallella spår med olika seminarier och workshops, som arrangeras av Mötesplats Social Innovation, Malmö stad och Myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor. Under dag två kommer även några frukostseminarier arrangeras av externa gäster och på tema social innovation. Alla sessioner går på tvärs över sektorer för att utveckla ny kunskap om finansiering, samverkan, policy, forskning och design för social innovation. De präglas av intressanta exempel från de som är i framkant inom området och experter från hela världen.

100 sociala innovationer
Det finns ett stort behov av att förklara vad man menar med social innovation, och gärna tydliggöra med historier och goda exempel på just sociala innovationer, såväl större bredare samverkansprojekt som enskilda innovationer. Vi vill lyfta fram exempel på sociala innovationer, såväl nya som gamla, för att visa vad som kännetecknar social innovation. SI Summit blir startskottet för MSI:s arbete med att ta fram en skrift med titeln ”100 sociala innovationer”, bl a med en utställning och en workshop.

Entreprenörer och investerare
Många goda innovationer söker finansiering, och många investerare söker efter något bra att stötta. Under SI Summit arrangerar vi därför ett särskilt event där investerare och entreprenörer/innovatörer kan mötas och diskutera eventuella samarbeten.

Utställning
Under SI Summit finns det en möjlighet för externa aktörer att visa upp sin verksamhet inom området social innovation i en utställningsdel. I denna del finns även exempel på sociala innovationer som knyter an till temat 100 sociala innovationer. SI Summit kommer även att kännetecknas av olika kulturella inslag.

Pop-Up Spaces
För de som vill berätta historien kring sin sociala innovation finns det möjlighet att under pauser använda våra Pop-Up Spaces. Denna del leds av en professionell moderator som också tar upp anmälningar om att få prata.

Vi är väl medvetna om vikten av möten mellan människor och har därför arrangerat konferensen så att det också finns ett flertal fria mötesytor, för er som möts på plats och vill prata spontana idéer och utveckla nya samarbeten.

Sharing spaces
Vi på Mötesplats Social Innovation ser den kollaborativa ekonomin som en positiv samhällsutveckling som kan bidra till en mer hållbar livsstil. Därför präglas även SI Summit av att vi vill dela resurser så mycket det går. För att ta sig till och från konferensen kan man till exempel använda sig av Skjutsgruppen. På plats under SI Summit kommer det finnas flera exempel på kollaborativ ekonomi.

Aktiviteten arrangeras av Mötesplats Social Innovation, Malmö högskola, Malmö Stad, C/O Stad.

publik

Bidra till GEW!

Arrangerar ni en aktivitet på temat entreprenörskap och innovation, under november 2019?

Registrera den här
facebookBli ett fan av Global Entrepreneurship Week Sweden på Facebook.

-265

dagar är det kvar till GEW 2019.

ESBRI är värd för GEW i Sverige.

2019 genomförs GEW 18-24 november.

!
TwitterTwittra om GEW med #gewswe och följ GEW_Sweden.