GEW
GEW
Under GEW 2018 genomfördes nästan 250 aktiviteter i Sverige. Tillsammans hade de runt 17 500 deltagare.
TIS
5
NOV

En deckarkväll på temat hur man utreder AI och IT-relaterad brottslighet

Datum: 5 nov 2019
Tid: 17.00-20.30
Plats: Creactive, Teknikringen 7, Linköping

Behöver du ny inspiration? Vill du veta mer om artificiell intelligens (AI) och hur man kan hantera nya typer av brott som teknikutvecklingen för med sig?

Du som är deckarförfattare vet hur svårt och viktigt det är med detaljerna inom kriminaltekniken. Eller har du alltid drömt om att bli deckarförfattare? Varför inte ta en paus från författandet och inspireras av forskare och experter inom AI och it-relaterade kriminaltekniska undersökningar. Inte nog med att ämnet är omfattande, det utvecklas hela tiden. Vi kanske kan hjälpa till att inspirera, och ge lite underlag till researcharbetet genom en intensiv och spännande kväll på temat hur man utreder AI och IT-relaterad brottslighet.

Den 5 november bjuder vi dig och dina deckarkollegor på mingel, och exklusiva och spännande föredrag som kan inspirera till nya bokframgångar. Därefter ges tillfälle att fråga och diskutera med forskarna och experterna.
PROGRAM

17:00 – Välkomstbuffé
17:45 – Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens Näringslivsråd i Öst hälsar välkomna
Lena Klasén, Polisens forskningsdirektör, Lena Miranda, VD på Science Park Mjärdevi och Fredrik Gustafsson, professor i Sensorinformatik vid Linköpings universitet samt väletablerad entreprenör.
18:00 – Hur löser man nya typer av brott och hur kan vi hantera det? – It-forensiker från Nationellt forensiskt centrum ger några öppna och spännande exempel från verkligheten.
18:45 – Fredrik Heintz, lektor på Linköpings universitet, vår svenska representant i EU:s expertgrupp som kartlägger hur artificiell intelligens fungerar och hur vi kan hantera utmaningar som det för med sig.
19:15 – Kort paus
19:30 – Fråga och diskutera med forskarna och experterna (panel)
20:30 – Kvällen avslutas

Aktiviteten arrangeras av IVA, Science Park Mjärdevi.

publik

Bidra till GEW!

Arrangerar ni en aktivitet på temat entreprenörskap och innovation, under november 2019?

Registrera den här
facebookBli ett fan av Global Entrepreneurship Week Sweden på Facebook.

-1409

dagar är det kvar till GEW 2019.

ESBRI är värd för GEW i Sverige.

2019 genomförs GEW 18-24 november.

!
TwitterTwittra om GEW med #gewswe och följ GEW_Sweden.