GEW
GEW
Under Global Entrepreneurship Week (GEW) medverkar 170 länder för att lyfta fram betydelsen av entreprenörskap och innovation.

DECA Idea Challenge

DECA Idea Challenge är en tävling där gymnasieelever ska hitta ett nytt, innovativt användningsområde för ett vanligt vardagsobjekt.

DECA Idea Challenge arrangeras av ESBRI i samarbete med Skolverket. Tävlingen är en rolig och spännande möjlighet för gymnasieelever att visa sin kreativitet, och samtidigt lära sig mer om den entreprenöriella processen. DECA Idea Challenge är en del av Global Entrepreneurship Week.

Deltagarna samlas i grupper på 3-5 elever som samarbetar för att skapa en ny produkt/uppfinning. Eleverna kan vara från samma eller olika gymnasieklasser. De kan också tävla på sin fritid om det inte finns utrymme för DECA Idea Challenge under skoltiden. De ska sedan pitcha sin idé genom att spela in en kreativ treminuterspresentation som läggs ut på Youtube. Exempel på vardagsobjekt från tidigare års tävlingar är petflaskor, kartonger och gummiband.

Har du frågor? Mejla deca@esbri.se

9 november 2018: Tävlingen presenteras
  • DECA annonserar det hemliga vardagsobjekt som kommer att användas i tävlingen
18 november 2018: Inlämning
  • Alla inlämningar sker online innan midnatt svensk tid, måndag 18 november 2018

29 januari 2019: De globala vinnarna presenteras

Läs mer om tävlingen och hämta toolkit!

Vinnare 2017:

Deca – årets tävlingsobjekt

2018 års tävlingsobjekt är... GEM!

Årets vardagsobjekt är gem, i alla dess färger, former och material. Vilka alternativa användningar finns för dem? Dags att släppa fram alla kreativa idéer!
facebookBli ett fan av Global Entrepreneurship Week Sweden på Facebook.

-1297

dagar är det kvar till GEW 2019.

ESBRI är värd för GEW i Sverige.

2019 genomförs GEW 18-24 november.

!
TwitterTwittra om GEW med #gewswe och följ GEW_Sweden.